Materialleverans

Materialleverans utvändigt

Yttervägg

Ytterväggen är robust och välisolerad med ett u-värde på 0,17 W/kvm K. Vår tillverkning sker inomhus i våra uppvärmda fabriker för att säkerställa hög kvalitet och effektivitet. En smart installationszon integreras i väggen för att möjliggöra eldragning utan att punktera klimatskalet. 

Förutom fönster och dörrar är även utvändiga smygar, foder, överbleck och fönsterbleck noggrant monterade för en komplett och estetiskt tilltalande yta.

Ytterväggen är konstruerad med liggande enkelfaspanel, grundmålad i en elegant grå nyans. En utvändig spiktläkt, vindskydd och en regelstomme på 45×220 mm bidrar till dess stabilitet och hållbarhet.

Gavelspetsarna är klädda med panel för att ge en enhetlig och attraktiv fasad. 

Yttertak

Yttertaket är konstruerat med noggrant utvalda komponenter för att säkerställa hållbarhet och prestanda.

  • Takstolar: Prefabricerade takstolar tillverkade enligt dimensioner och ritningar för att garantera stabilitet och precision i konstruktionen.
  • Råspontsluckor: Tillverkade i vår egen fabrik med en tjocklek på 20 mm, vilket ger en pålitlig och robust yta för ytterligare byggnadsdelar.
  • Underlagspapp: Tillverkad av mineralfiltstomme och belagd med SBS-bitumen samt polypropenfilt för att säkerställa hög kvalitet och vattenbeständighet.
  • Strö- och bärläkt: Dimensionerad till 25×38 mm för att ge stöd till takpannorna.
  • Betongtakpannor (Benders Palema 2-kupiga): Behandlade i kulören tegelröda eller svarta. Dessa takpannor erbjuder både hållbarhet och en visuellt tilltalande finish till taket.

Denna kombination av noga utvalda material och komponenter säkerställer inte bara en robust och pålitlig yttertakstruktur utan också en estetiskt tilltalande yta som kompletterar byggnadens övergripande design.

Plåtar och vattenavrinning

Vi använder Plannjas plåtdetaljer för att säkerställa att våra hus har högkvalitativa plåtar och vattenavrinning. Dessa detaljer inkluderar fönster- och dörrplåtar, vindskiveplåtar samt takavvattning.

För att ge dig möjlighet att anpassa din byggnad efter din personliga stil och designpreferenser erbjuder vi standardalternativen vit eller svart.

Fönster

Som standard ingår Elitefönster Original Alu med aluminiumbeklädd utsida för minimalt underhåll och vitmålad insida med spaltventiler.

Våra öppningsbara fönster är designade för bekvämlighet och funktionalitet. De kan roteras 180 grader, vilket möjliggör enkel rengöring av båda sidor från insidan. Fönstret är utrustat med en inbyggd öppningspärr och vädringsfunktion för ökad användarvänlighet.

Säkerheten är av yttersta vikt för oss, och därför tillhandahåller vi säkerhetsglas där det behövs, för att säkerställa trygghet och skydd.

Öppningsbara och fasta fönster levereras enligt ritning. Som standard är alla fönster klarglas.

Ytterdörrar

Våra eleganta ytterdörrar kommer från Diplomatdörrar. Som standard erbjuder vi tre förtjusande vita modeller för att du ska kunna hitta den som passar perfekt till dig och din bostad.

  1. Laila – En ytterdörr med en modern touch, helt slät utan onödig dekor. Det finns också en variant med smalt, stående klarglas för en extra stilren känsla.
  2. Rosa – En ytterdörr med en helt slät yta och enkel elegans. Denna modell finns även i en utförande med ett vackert runt klarglas för att addera en touch av karaktär.
  3. Jane – En ytterdörr i en traditionell stil med detaljerad spårfräst dekor. För de som önskar finns även en variant med glas och dekorspröjs för att uppnå en klassisk och tidlös estetik.

Alla våra dörrar är utrustade med trycken och säkerhetslås från HABO, vilket garanterar både stil och säkerhet. Välj din favorit och låt din ytterdörr bli en vacker och funktionell ingång till ditt hem.

Laila
Laila
Rosa
Rosa
Jane10x21-preview
Jane

Bärande innervägg

En färdigproducerad bärande innervägg i massivt trä med dimensionerna 45×95/120 mm ger byggnaden bärförmåga och stabilitet. En OSB-skiva är monterad på ena sidan av väggen för att förstärka dess struktur och möjliggör enkel installation.

Ritningar

Vid köp av material stomme ingår ritningar; A-ritningar, grundritning, golvvärmeritning, ventilations-, VVS- och el-ritningar ingår.

Övrigt material

Hängbrädor, Vindskivebrädor, knutbrädor grundmålade.

Materialleverans invändigt

Tak

För att uppnå en så hög nivå av isolering och energieffektivitet levereras vindsbjälklaget med en 500 mm tjock lager av lösullsisolering. Detta skapar en kraftfull barriär mot värmeförlust och bidrar till att skapa ett välisolerat hus. En diffusionsspärr används för att kontrollera fukt och ventilationsflöden.

Vidare inkluderas glespanel för att säkerställa en jämn och effektiv fördelning av isoleringsmaterialet. Innertaket är konstruerat med 13 mm gipsskivor, vilket ger en slät finish samtidigt som det bidrar till ytterligare isolering.

Innervägg

Material för innerväggar består av reglar med dimensionerna 45×70/95 mm. Alla innerväggar är ljudisolerade med 45 mm mineralullskiva för att skapa en tyst och bekväm inomhusmiljö. För att ge strukturen stabilitet och en slät yta används OSB-skivor och 13 mm gipsskivor till innerväggarna.

För badrumsväggar levereras istället 15 mm plywood och 13 mm gipsskiva för att möta specifika krav på fuktbeständighet och hållbarhet.

Yttervägg

Genom att utföra isolering och plastning direkt på plats åstadkommer vi en stomme som är exceptionellt tät och fri från skarvar. Särskild omsorg läggs vid noggrann tätning, med medvetenhet om att en väl förseglad bostad innebär låg energiförbrukning. Isoleringen är uppbyggd i tre skikt som placeras omlott för att undvika luftfickor och maximera effektiviteten.

Materialleveransen inkluderar 120+95 mm isolering, diffusionsspärr, installationszon på 45×45 mm, 45 mm isolering, invändig väggbeklädnad med OSB-skivor och 13 mm gipsskivor. 

Skrolla till toppen